Kategorier
Golv

Fogfria golv i bageriet

När det nya caféet skulle renoveras diskuterades det en del kring material. En sak var dock säker, det skulle vara fogfria golv i köket då det var lättstädat.

Att ta över caféet kändes som en dröm. Eva, som hade tagit sin examen som konditor bara sex månader tidigare, kunde inte tro sina ögon. Men när frågan hade kommit från hennes farbror hade hon inte tvekat en sekund. Det var ju det här hon ville göra. Men hon hade förklarat för honom att hon ville göra om och göra det till sitt eget.

Nu var renoveringen i full gång och även om det var stor skillnad på det gamla och det nya hade hennes farbror nickat gillande åt hennes idéer. Trots att själva cafédelen var viktig hade hon lagt extra krut på köket. Det skulle vara genomtänkt. Bland annat ville hon ha ett golv som var fogfritt.

Smarta fogfria golv

För att det skulle vara lätt att städa var det viktigt att investera i ett bra golv. Byggfirman hon kontrakterat visade henne några fogfria golv. De hade, som namnet antydde, inga fogar. Det innebar att inget vatten eller annat skulle kunna krypa in och hamna under golvet och senare skapa problem. 

Detta golv lades som en pasta och fick sedan torka. På så vis blev det inga fogar. Golvet blev lättstädat och mycket slitstarkt. Tappade någon ett tungt föremål eller en vass kniv skulle det inte bli några som helst märken. Det här golvet skulle ligga länge.