Kategorier
Rörmokare

Rörmokare i Stockholm utför säkra arbeten

Att dra ledningar för vatten och avlopp är ingenting för en amatör. Anlita istället en välutbildad rörmokare i Stockholm som vet hur säkra arbeten ska utföras. 

De flesta inser säkert att rördragning med installationer i kök och badrum måste göras så att det inte finns minsta risk att läckage uppstår. Ändå finns det hemmafixare som tror sig kunna utföra sådana arbeten. Följden kan bli vattenskador i huset där ett försäkringsbolag inte alls är berett att lämna någon skadeersättning.

Den som ska anlita en rörmokare i Stockholm ska självklart se till att han eller hon har rätt behörighet och är väl förtrogen med de regler och standarder som finns inom branschen. Rörmokaren ska också ha en giltig ansvarsförsäkring. Den blir till skydd för såväl kunden som rörmokaren.

Rörmokare i Stockholm – en hantverkare med anor

Vi vet från historien att rörledningar för rinnande vatten drogs redan i antikens Grekland, Romarriket och i Egypten. Visserligen var sådan lyx enbart förbehållet samhällets mest välbärgade medborgare. Men sedan föll sådana anläggningar delvis i glömska. Vatten bars in i spannar för tvätt och matlagning och utanför bostäderna fanns utedass.

I vårt land var utedass eller torrklosetter vanliga långt in på 1900-talet. Om inte förr så sanerades hela kvarter i flera av våra storstäder så sent som under 1960-talet. Omvandlingen skedde ganska brutalt och det finns människor som sörjer de genuina delar av stadskärnan som blev offer för grävskoporna. Å andra sidan blev hygienen bättre!

Rörmokare i Stockholm – hantverkare med bred kompetens

Det finns en tendens i vår tid att döpa om äldre yrken och företeelser. En städare blir kallad lokalvårdare och äldre tiders sophus benämns miljöhus. På liknande sätt räknas en rörmokare till gruppen VVS-tekniker. Inget fel i detta, och det visar bara att en rörmokaren har flera strängar på sin lyra. 

Vad gör då rörmokare i vår tid? De fortsätter att kapa, kröka och skarva rör så att olika typer av installationer kommer på plats. I kök monteras vaskar med blandare så att inkommande vatten får rätt temperatur. Diskmaskinerna ska ha vatten och det utgående vattnet ska på ett säkert sätt pumpas ut till avloppet. Men en rörmokare gör mer än så!

Spara energi med hjälp av rörmokare i Stockholm

Ingen kan väl ha missat att vi måste värna om vårt jordklot genom att spara på energin. Och den energi vi använder ska komma från miljövänliga energislag så att vi inte spyr ut olika växthusgaser i onödan. Vad kan en rörmokare eller VVS-tekniker göra åt detta? En rörmokare kan installera en värmepump och se till att ett vattenburet system med radiatorer eller golvvärme får rätt temperatur med en fossilfri energikälla. 

Det andra V:et i VVS står för ventilation. En VVS-tekniker kan ställa in ett system med värmeväxling så att inkommande luft värms upp av frånluften. Ett sådant system kan ta upp cirka åttio procent av den energi som annars skulle försvinna ut i periferin. Med andra ord har rörmokare en viktig funktion i vår strävan att leva ett miljövänligt liv samtidigt som den enskilde husägaren kan spara kostnader för uppvärmning. 

Behöver du anlita en rörmokare i Stockholm? Läs mer information samt tips för dig om detta på webbsidan nedan!
stockholmsrörmokare.se