Kategorier
Värmepump

Värmepumpar perfekt för litet hus i Göteborg

På en liten yta kan det räcka med att installera en av de värmepumpar som kan köpas i Göteborg. Något som kan spara en hel del pengar till fastighetsägaren.

Huset var det gulligaste man kunde tänka sig och Alex var överlycklig över att ha vunnit budgivningen. Huset var gammalt och inte använt som bostad utan hade istället varit som ett extra boende för gäster som kom på besök under sommaren. Så Alex hade två saker som behövde göras innan bostaden var redo att flyttas in i och han ville komma igång fort.

Först och främst skulle den lilla stugan isoleras enligt konstens alla regler. Till det anlitade han en hantverkare som han kände sedan tidigare. Under tiden som isoleringsarbetet pågick började Alex fundera på hur han kunde värma upp sin nya bostad på bästa sätt. Att frysa var det värsta Alex visste. Det behövde vara enkelt att installera och inte vara alltför dyrt.

Värmepumpar ger bra värme

För att få några bra förslag han kunde gå vidare med tog Alex kontakt med en kompis som han visste hade koll på olika uppvärmningsmöjligheter. Han bjöd över vännen på pizza och förklarade sitt dilemma. Kompisen behövde inte tänka länge innan han började berätta hur värmepumpar fungerade. Alex lyssnade intresserat medan vännen lade ut texten.

När denne förklarat klart var Alex övertygad om att det var en alldeles fantastisk idé. Det som hade vunnit över honom till idén var tanken på att även vattnet kunde värmas med en värmepump. Något som han tyckte var mycket praktiskt då han skulle slippa bekymret med att försöka lösa problemet på egen hand och sen hitta hjälp.

Värmepumpar var företagets specialitet

Förutom att hjälpa Alex med uppvärmningsbekymret hade vännen även ett mobilnummer till en firma som arbetade med värmepumpar i Göteborg. Kompisen gick i god för firman då han själv använt sig av dem tidigare. Det var bra nog för Alex och han beslutade sig för att kontakta dem följande dag.

När huset var isolerat hade han redan anlitat firman som skulle installera värmepumpen. Därför gick allt smidigt och projekten flöt in i varandra. Två personer arbetade med installationen som inte tog lång tid. De startade värmepumpen och visade Alex hur den fungerade. Den varma luften strömmade ut och rummen började snabbt värmas upp.

Läs mer information om värmepump i Göteborg på webbplats: värmepumpargöteborg.nu